zondag 31 juli 2022

ICAD week 9

Dit jaar deed ik voor de 7e keer mee met ICAD (Index Card A Day). Hierbij is het de bedoeling om in de maanden juni en juli dagelijks iets creatiefs te doen met een systeemkaart. Ik gebruikte de maat 10 x 15 cm. Er was een wekelijks thema met dagelijkse prompts. Die kun je gebruiken, maar dat hoeft niet. Ik probeerde zoveel mogelijk de thema’s en de prompts te combineren als extra uitdaging. Deze week was het thema: mandala’s, cirkels en kleurenwiel.

De prompt van dag 57 was lichtgevend. Ik had een klein stempeltje van een groeilamp en stempelde die meerdere keren in een soort cirkel. Daarna maakte ik daaromheen een paar cirkels en doedelde daar wat patronen in.

Ultra marine was de prompt van dag 58. Ik had dit jaar nog geen gezichtje getekend, dus liet ik me inspireren door een oude tekening van inktober. Ik gebruikte een gewone blauwe balpen, die leek het meest op ultra marine,

De prompt van dag 59 was briolette, maar ik had geen tijd om uit te zoeken wat dat precies was. Ik gebruikte één van de mandala’s die mijn vader nog heeft gekleurd uit zijn mandala kleurboek.

Happiness was de prompt van dag 60, maar het was ook World Embroidery Day. Daarom borduurde ik een soort mandala op mijn kaart. De gaatjes prikte ik met de pergamano-prikpen, die ik ook op de foto heb gezet.

De laatste prompt van dit jaar (prisma) heb ik niet gebruikt. Ik wilde nog graag een mandala tekenen in de stijl, die Tammy jaren geleden tijdens ICAD liet zien.

Ik ga nu weer een doosje maken om alle kaartjes in te bewaren. Het karton is al gesneden en op stof geplakt. Vanmorgen heb ik de delen uitgeknipt en neergelegd zoals hij in elkaar gezet gaat worden. Wordt vervolgd!

Alle info, thema’s en prompts van ICAD kun je vinden op Daisy Yellow. En hier is op Instagram het werk van anderen te vinden.

5 opmerkingen:

 1. What a great idea to stitch on paper on World Embroidery Day.
  Queenie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, jij hebt je veel meer aan de weekthema's gehouden... dat is leuk en ben ik een volgende keer ook van plan!
  Zo'n pergamano prikpen heb ik ook nog liggen, dank voor je hint op mijn blog...
  Wat was het heerlijk om te doen hè.. Maar ik ben ook wel weer blij dat 'de druk' er even af is.
  Leuk zo'n doosje; misschien maak ik er ook nog wel eentje...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, vanmorgen een heel verhaal getikt Annet... Het is wéér weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie uitwerkingen weer vooral ook
  de geborduurde mandala. En ik ben heel benieuwd
  hoe dit verzameldoosje weer gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen