donderdag 28 juli 2022

ICAD week 8

Dit jaar doe ik voor de 7e keer mee met ICAD (Index Card A Day). Hierbij is het de bedoeling om in de maanden juni en juli dagelijks iets creatiefs te doen met een systeemkaart. Ik gebruik de maat 10 x 15 cm. Er is een wekelijks thema met dagelijkse prompts. Die kun je gebruiken, maar dat hoeft niet. Ik probeer zoveel mogelijk de thema’s en de prompts te combineren als extra uitdaging. Deze week was het thema: maps, landscapes, cartography, geography, diagrams & mindmaps.

De eerste prompt van deze week was omleiding. Gelukkig vond ik deze  teksten, die pasten prima bij deze prompt. Ik plakte ze op een deel van een oude plattegrond van Amsterdam.

De prompt van dag 51 was space. Ik nam een deel van een landkaart en een foto van de maan en vlocht ze in elkaar. Ik heb het geheel vastgezet met nietjes.

Ook deze keer had ik eerst een foto gemaakt van de gebruikte delen.

Samen was de prompt van dag 52. Ik moest meteen aan handen denken. Deze poppetjesslinger knipte ik uit een oude landkaart.

De prompt van dag 53 was ochtendgloren of schemering. Dit plaatje lag nog op mijn tafel van de oranje prompt van vorige week.

Dwalen was de prompt van dag 54. Ik gebruikte de afvalstukjes van de voorgaande dagen en zocht daar nog wat bijpassende knipsels bij. Het dwalen deed ik met de naaimachine.

De prompt van dag 55 was sneeuwvlok. Tsja, dan knip je dus een sneeuwvlok uit een oude landkaart.

De laatste prompt van deze week was woud of bos. Dit deed me aan bladeren denken. Eerst plakte ik een stuk van een oude landkaart op mijn systeemkaart. Voor de bladeren gebruikte ik de kleur Northern Pine, vond ik wel toepasselijk bij deze prompt.

Alle info, thema’s en prompts van ICAD kun je vinden op Daisy Yellow. En hier is op Instagram het werk van anderen te vinden.

3 opmerkingen:

 1. Wat een mooi resultaat. Lastige opdrachten hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig om te zien wat je allemaal met landkaarten
  kan doen. Dat vlechtwerk is echt TOP. "Samen " vind
  ik ook erg geslaagd. Tsja eigenlijk zijn ze allemaal perfect!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij bent lekker bij het thema gebleven! Dat is inderdaad enerzijds een uitdaging, maar ook een beperking die je richting geeft...
  Bij het laatste kaartje had ik op Insta niet gezien dat er nog een landkaartje onder zat...

  BeantwoordenVerwijderen