zaterdag 2 juli 2022

ICAD week 4

Dit jaar doe ik voor de 7e keer mee met ICAD (Index Card A Day). Hierbij is het de bedoeling om in de maanden juni en juli dagelijks iets creatiefs te doen met een systeemkaart. Ik gebruik de maat 10 x 15 cm. Er is een wekelijks thema met dagelijkse prompts. Die kun je gebruiken, maar dat hoeft niet. Ik probeer zoveel mogelijk de thema’s en de prompts te combineren als extra uitdaging. Deze week was het thema: patronen, muurschilderingen, motiefjes &/of behang.

De eerste prompt van deze week was ananas. Ik vond hier een leuk patroon op Pinterest en liet het patroon doorlopen in andere kleuren voor de achtergrond.

Paars was de prompt van dag 23. Ik gebruikte een zelf gemaakte stempel en maakte daar dit patroon van. Deze en alle volgende stempels heb ik gemaakt voor de Carve December challenge in meerdere jaren.

Print oftewel afdruk was de prompt van dag 24. Deze keer gebruikte ik 2 verschillende stempels en 2 kleuren stempelinkt.

De prompt van dag 25 was portmanteau en daar had ik dus nog nooit van gehoord. Gelukkig is dat makkelijk online te verhelpen en het bleek een soort luxe koffer te zijn of een kofferwoord. Dat vond ik na het lezen van deze uitleg een leuk idee voor mijn uitwerking. De achtergrond heb ik deze keer licht gehouden. Voor de tekst gebruikte ik mijn stempelhulp.

Gedicht was de prompt van dag 26. Ik maakte een gevonden gedicht met delen van zinnen op één pagina van een oud boek.

De veiligste plek van allemaal.

die driehonderd meter

Reusachtig waren ze, vlak, groen

in zijn eigen schoenen

Niet lang, niet kort: gemiddeld.

Je kunt er de klok op gelijkzetten.
De prompt van dag 27 was plaid oftewel geruit. Ik gebruikte deze Pinterest foto als inspiratie.

Parachute was de prompt van de laatste dag van deze week. Ik had geen idee wat ik daarmee wilde doen, dus ik koos weer een zelfgemaakte stempel en maakte daar deze kaart mee. Toen hij klaar was, zag ik dat het eigenlijk wel op kleine parachutes leek. Had ik onbewust toch de prompt gebruikt!

Alle info, thema’s en prompts van ICAD kun je vinden op Daisy Yellow. En hier is op Instagram het werk van anderen te vinden.

5 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige invulling van de opdrachten. Die lijken me best lastig, maar het is jou weer goed gelukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Elke keer als ik de volgende foto zie, denk ik 'o ja...' Er komen zo enorm veel foto's langs op Insta van deze challenge. Ik vind het heel leuk om te zien hoe verschillend mensen de onderwerpen invulling geven. En verdraaid, ik weet deze keer niet welk kaartje ik het leukst moet vinden... Ze zijn allemaal gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is weer een fraaie invulling geworden van week 4 Annet.
  En wat zijn jou zelfgemaakte stempels toch ontzettend leuk.
  Ga ik ook eens proberen, ze geven een prachtig effect.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. You are so good at making patchwork pattern with your unique stamps.
  Queenie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk, maar ook knap dat je al 7 jaar mee doet :)
  Ook knap dat je je eigen stempels maakt, lijkt me een heel precies werkje. Groetjes en nog veel plezier met de ICAD. Anita

  BeantwoordenVerwijderen