vrijdag 9 juli 2021

Crea 2021 – N

N is voor Naaldenrol. De N was onverwacht toch een lastige. Maar toen ik een paar dagen geleden iets zocht kwam ik mijn naaldenrol tegen, dat was het! Ik maakte hem voordat ik met mijn blog begon, dus ik moest er nog wel foto’s van maken. Ik gebruik deze naaldenrol voor de haaknaalden met afwijkende maten, die ik via via gekregen heb.

Het zijn veel Engelse maten. Eén hele dunne haaknaald met de maataanduiding +22 heeft een bolletje aan de achterkant. Geen idee of dit decoratief is of dat het toch een functie heeft. Heeft iemand een idee?

Het patroon is van Priscilla Hewitt. Haar originele website bestaat niet meer, maar al haar patronen kun je hier vinden. Ik link niet meteen naar het patroon, want dan download je meteen de pdf. De Afghan hooks, crochet hooks or knitting needle roll vind je halverwege onder crochet for needleworkers. Ik maakte mijn naaldenrol voor 15 haaknaalden. Het begin en eind van iedere haaknaald zit onder een flapje.

Dit is de achterkant van de naaldenrol.

De naaldenrol sluit met 3 lusjes . . . 

. . . en 3 knopen van een oud overhemd.

Zo heb ik al mijn oude haaknaalden bij elkaar.

Crea 2021 is een tweewekelijkse alfabet challenge, bedacht door Elizabeth en Marjan. In de oneven weken blog ik over iets nieuws en in de even weken laat ik ouder werk zien. De andere deelnemers aan deze challenge heb ik in deze lijst gezet.

11 opmerkingen:

  1. Wat leuk! En inderdaad, de N van naalden, dat ik daar niet aan dacht! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een handige naaldenrol! Het doet ook een beetje vintage-achtig aan en dat is tegenwoordig helemaal 'hip'(om maar eens een bijna vintagewoord te gebruiken ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat handig. Dit type haaknaald heeft altijd nog mijn voorkeur.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, het kan soms even duren voordat je een woord naar je zin en smaak hebt te pakken. Leuke naaldenrol heb je daar zeg... zoiets had ik nog nooit gezien. Ik bewaar mijn haaknaalden in een etui, maar dan moet je wel altijd even zoeken natuurlijk. Jij hebt ze vast allemaal op nummer liggen en zo voor het grijpen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ohhh wat een mooie naaldenrol heb je gemaakt, en het
    lijkt me ook erg handig. Je laat steeds van die mooie
    dingen zien Annet, leuk om allemaal te bekijken.

    Heel fijn weekend.....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat is handig opbergen voor je Naalden !! Ik heb ze in een pennenstandaard staan. Ik pak ze makkelijk maar soms ben ik er ook weer eentje kwijt, ha ha ik heb ook reserve

    BeantwoordenVerwijderen
  7. O, dit is een bijzondere Naaldenrol. Handig en overzichtelijk. Ik heb gewoon zo'n plastic ding.
    Ik heb geen idee wat dat bolletje als doel heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. It is so nice to have personal storage solutions for ones tools.
    I have never seen a ball at the end of the handle, but some crochet hooks have a hook on either end, or a knitting needle.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Een super mooie en handige naaldenrol.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dit is een mooie naaldenrol geworden. Handig met die knoopjessluiting. Ik heb ook nog nooit een bolletje op een haaknaald gezien. Heb je deze haaknaald al wel eens gebruikt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, ik heb deze nog nooit gebruikt. Hij heeft zo'n kleine haak, geen idee voor welk garen hij gebruikt zou moeten worden.

      Verwijderen