zondag 30 augustus 2020

Crea 5220

The prompt for week 35 for Crea 5220 was photo transfer. I made one in an altered book a few years ago, which you can see here. So now I made a transfer on fabric and embroidered it. I also used Queenie’s Sunday stitch school stitch from last week, the chopstick stitch, to add a nice bold background.

Een paar jaar geleden heb ik al eens een foto tranfer in een van mijn altered books gemaakt, ik heb er hier over geschreven. Nu wilde ik het voor Crea 5220 eens op stof uitproberen. Ik koos een foto van een tekening, die ik 2 jaar geleden heb gemaakt. Voor de transfer gebruikte ik gel medium.


Na een nachtje drogen kon het afwrijven van het papier beginnen.


Helaas heb ik hier en daar niet genoeg gel medium gebruikt en was de rand wat beschadigd. Jammer dan, hier moest ik het maar mee doen.


Het borduurwerk heb ik simpel gehouden, bijna alleen stiksteken en rechte steken. Het was vrij lastig, de transfer gaf een soort plastic laagje. Hier ben ik al een eind op weg, het zwart is klaar en ik voeg wat kleur toe.

En dit is het resultaat, de beschadigde plekken van de transfer geven het geheel toch iets extra’s. De achtergrond heb ik geborduurd in chopstick stitch, een voor mij nieuwe steek. Eigenlijk hoort deze steek veel kleiner, maar ik vind dit effect wel leuk.

En mijn echtgenoot vond de achterkant ook grappig.


Hier nog even de geborduurde versie naast de originele tekening.

Ik weet nog niet zeker hoe ik dit borduurtje ga gebruiken. Er spelen verschillende ideetjes door mijn hoofd, maar ik wil nog even niets nieuws beginnen. Eerst maar even iets afmaken!

11 opmerkingen:

 1. Ik vind het toch wel héél goed geslaagd en de reparatie van de beschadigde plekken heb je prima opgelost. Het blijkt maar weer eens dat je een creatief brein hebt. Mooi !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, het eindresultaat is voor mij ook vaak een verrassing.

   Verwijderen
 2. Wat heb je dit toch weer fantastisch gedaan, zo leuk
  dat je het geborduurd hebt. Geef je echtgenoot helemaal
  gelijk hoor, het ziet er aan de achterkant zeker leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Ik vond het ook wel grappig dat de achterkant zo herkenbaar is.

   Verwijderen
 3. It is fascinating to see your process and the resulting work of art. The Chopstick Stitch makes a nice filling for the background. So happy to see.
  Queenie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks, Queenie, it was nice to do one of your Sunday Stitch School stitches again. I'm planning to use it on my needlepoint sampler too.

   Verwijderen
 4. Wat een leuke manier van transfer! Ik heb dat nog nooit zo gedaan, en ga het zeker een keertje uitproberen want ik heb hier ook zo'n pot gel medium staan...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op stof is dit makkelijker dan op papier. Het is alleen wel heel belangrijk om geen gel medium op de achterkant van de foto te smeren. Succes!

   Verwijderen
 5. Ik ken het gel medium nog niet en ben nieuwsgierig om er meer over te leren. Ik ga op zoek hoe dit werkt. Het resultaat is erg mooi. Ik vind de chopstickstitch leuk op de achtergrond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruikt gel medium ook nog niet zo lang. Meestal gebruik ik het in collages ipv lijm. En dit wilde ik ook een keer uitproberen.

   Verwijderen
 6. Wat mooi! En inderdaad, zelfs de achterkant ziet er goed uit 🙂

  BeantwoordenVerwijderen