vrijdag 2 december 2022

Stitch the season 2022 (3)

Ook dit jaar heb ik weer een kerst uitdaging gevonden. Via Instagram vond ik Daniela Mellen, die de slow-stitch uitdaging begin november aankondigde via deze video. Ik heb wat kerstlapjes bij elkaar gezocht en een leuke achtergrond voor het harmonicaboek en toen kon ik beginnen. Dit boek wordt gemaakt aan de hand van prompts en de vierde was glazen stolp. Ik koos ervoor om een sneeuwbol te maken.

Deze keer heb ik een aantal tussendoor foto’s gemaakt. Ik begon met het appliqueren van de bol. Hiervoor gebruik ik freezer paper, die ik na het appliqueren verwijder.

Daarna appliqueerde ik de voet van de sneeuwbol en kon ik het huisje op z’n plaats strijken. Ik gebruikte daarvoor plakvlieseline.

Natuurlijk moest er nog sneeuw geborduurd worden. Onder het huisje borduurde ik met een wollen draadje in steelsteken. Boven het huisje kwamen nog wat Franse knoopjes als sneeuwvlokjes. De sneeuw onder het huisje kreeg een glimmertje met hier en daar een steekje van de Treasure Braid.

Dat is op deze detailfoto iets beter te zien.

Daarna zette ik het geheel vast met rijgsteken op de bladzijde naast mijn sneeuwpop.

De prompts voor deze uitdaging kwamen om de dag, zodat je in je eigen tempo kunt werken. Alle prompts en de afwerking van het boek zijn al gepost, je kunt ze in deze lijst vinden onder de video's van vorig jaar.

8 opmerkingen:

 1. Ik kan echt genieten van dit soort werk en zo'n challenge is heerlijk motiverend. Ideaal voor deze tijd van het jaar.
  Wat heb je de bol leuk gemaakt, en juist het zoeken&vinden naar oplossingen om je ideeën vorm te geven maakt het zo creatief.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je zoveel stap-voor-stap foto's hebt geplaatst. Het lapje met het huisje lag vast te wachten op deze bestemming; wat komt het mooi uit in de sneeuwbol.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt een mooie uitdaging. Leuk om mee te kijken hoe je dit doet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig de sneeuwbol, een fraaie aanvulling Annet!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Charming! Thanks for showing the step-by-step process.
  Queenie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een mooie sneeuwbol en een goede toevoeging aan het kerstboekje! Zo wordt het een heel mooi geheel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel erg leuk dit! Leuk om je hele project te volgen!

  BeantwoordenVerwijderen