vrijdag 7 januari 2022

Werk In Uitvoering

Nu crea afgelopen is, wil ik eindelijk eens wat oude projecten gaan afmaken. Dus vrijdag wordt voorlopig Werk In Uitvoering.

Nadat ik in 2017 een paar sokken voor mijn oudste afmaakte begon ik aan een paar sokken voor mezelf met hetzelfde garen in een ander kleurstelling. Ik schreef er hier een blogje over en toen werd het stil. Een paar maanden geleden vond ik mijn 1e sok in de kast. Alleen de teen moest nog afgemaakt worden.

Ik gebruikte dit Engelstalige boek, net als voor mijn eerste paar sokken.

Het lukte me niet om uit te vogelen hoe ik de teen moest breien. En toen kwam ik erachter dat de boord toch te strak was. Dus helaas, uithalen maar!

Dit boekje had ik intussen ook al gekocht, dus ik besloot mijn sokken van teen tot boord te breien.

Ik koos voor de platte teen, dat leek me prettiger dragen dan de ronde variant. Het lukte me niet met behulp van de beschrijving en tekeningen in het boek, dus zocht ik een tutorial op YouTube. Met hulp van deze video lukte het wel.

Verder heb ik geen tussendoor foto’s meer gemaakt. Na de teen heb ik verder gebreid met een 30 cm rondbreinaald, dat was prettiger breien. Mijn sokken zijn nu af, volgende keer laat ik het resultaat zien.

5 opmerkingen:

 1. Een paar nieuwe sokken, dat is nog eens een goed begin van het jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zat dus allemaal een beetje tegen maar inmiddels
  zijn ze dus voltooid, ben benieuwd hoe ze er uitzien.
  Mooi garen, echt leuk hoe dat er uit komt te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk idee dat werk in uitvoering. Fijn dat het is gelukt met de sokken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed idee om nu wat projecten af te maken. Ik heb nog nooit sokken vanaf de teen gebreid, maar het heeft volgens mij absoluut voordelen! En dat is heel fijn garen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat goed dat je een paar dingen af gaat maken of al afgemaakt hebt!

  BeantwoordenVerwijderen