vrijdag 30 oktober 2020

Crea 5220

The prompt for week 44 of Crea 5220 is white. I knitted a test piece for a top-down sweater I plan to knit. I wasn’t sure I could knit the pattern (English knitting patterns aren’t easy to read for me) and I wanted to try this provisional cast on.

De Crea 5220 prompt van deze week was wit. Ik wil al een tijdje dit top-down truitje breien, maar ik wist niet zeker of ik het Engelstalige patroon goed begreep. Er lag nog een restje witte Saskia van mijn Maybelle Garden deken, dus die gebruikte ik voor een proeflapje. De hals van het truitje is wat wijd, dus ik wilde ook deze tijdelijk opzet uitproberen. Dan kan ik de hals eventueel nog makkelijk aanpassen.

Het patroon van het truitje wordt in het rond gebreid, dus de zijkanten van mijn proeflapje zijn niet in patroon na het meerderen. Toen ik het patroon helemaal had gebreid kon ik afkanten en de steken aan de opzet weer makkelijk opnemen.

Aan de opzet heb ik een variatie op de originele boord gebreid: 3 toeren averechte tricotsteek, 3 toeren tricotsteek waarvan de middelste met gaatjes en weer 3 toeren averechte tricotsteek. De tijdelijk opzet werkte heel fijn, die ga ik vaker gebruiken.

En hier nog een close-up van het ajourpatroon.

5 opmerkingen:

 1. Super mooi patroon, maar het lijkt me wel ingewikkeld.
  Een witte trui voor in de winter vind ik altijd zó mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. This pattern is truly beautiful and challenging! I'd like to learn top-down ...
  Hugs, Carmela

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een prachtig patroon is het Annet, en het is je ook
  goed gelukt. Mooie uitwerking van dit thema.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi patroon Annet! De hals lijkt inderdaad wat wijd, slim dus om dat meteen aan te pakken.
  Deze tijdelijke opzet gebruik ik al een poosje, ik vind het ook een fijne manier van werken.
  Veel plezier bij het breien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi patroon. Een tijdelijke opzet... dat ken ik nog niet maar het klinkt heel fijn om mee te werken. Dat ga ik eens uitzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen