Iedere tweede vrijdag van de maand is het voorlopig Recept van de Maand, een idee van Elizabeth. Je kunt er alles over lezen in haar blogbericht, onderaan staan daar linken naar de deelnemers.
Voor vandaag had ik eigenlijk een ovenschotel in gedachten, maar gisteren maakte ik deze lekkere salade en bedacht dat dit met het warme weer een beter idee was. Mijn recept is voor 2 personen en is snel klaar. Alleen de rijst moet je even van tevoren koken en af laten koelen. Dit heb je ervoor nodig:
100 gram
zilvervliesrijst
2 blikjes tonijn
in water
50 gram
tomatenketchup
5 gram
worcestersaus
1 banaan
1 eetlepel
citroensap
1 (rode) ui
1 pot sperziebonen
uitlekgewicht 360 gram
Kook eerst de rijst gaar en laat hem een uurtje afkoelen.
Doe de sperziebonen in een vergiet, spoel ze af en laat ze uitlekken.Doe de ketchup met de worcestersaus in een schaal
en roer ze tot een sausje. Roer hier de rijst doorheen.
Voeg dan achtereenvolgens de ui, de tonijn, de banaan en de sperziebonen toe en roer steeds goed door.
Eet smakelijk!
Wat grappig, met banaan! Maar tonijn leent zich goed voor combi met zoet. Ik bewaar het recept!
BeantwoordenVerwijderenAlweer zo'n lekker recept dat ik vandaag tegenkom.. Ik weet niet meer wat ik volgende week het eerst zal gaan klaarmaken.
BeantwoordenVerwijderenWat een duidelijke foto's heb je gemaakt; zo kan het toch niet meer fout gaan...
O, dit lijkt mij zeker een lekker recept, ik bewaar het. Gr. Angela
BeantwoordenVerwijderenWat een leuk recept. Wij houden erg van rijst, ik denk dat deze binnenkort op tafel komt.
BeantwoordenVerwijderenBen gek op saldes, ga het zeker proberen.
BeantwoordenVerwijderenMmmmm ook weer een lekker recept, groetjes Juffrouw Ooievaar
BeantwoordenVerwijderenGrappig te zien bij een aantal mensen dat met deze warmte allerlei heerlijke salades passeren. Ook deze weer, altijd lekker met tonijn, zelf neem ik het ook altijd in water. Alleen de rauwe uien ga ik vervangen met gebakken uitjes. Rauwe uien zitten me altijd dwars. Gebruik heel veel uien maar gebakken heb ik er geen last van.
BeantwoordenVerwijderenEen aparte combinatie! Mijn echtgenoot maakt ook vaak een rijstsalade, maar die is heel basic.
BeantwoordenVerwijderenDankjewel, wat een leuke verzameling recepten wordt het al deze eerste maand!
BeantwoordenVerwijderenLijkt me heerlijk, alleen de boontje heb ik niet standaard in huis, de rest wel. We gaan het maken. Groet, Dientje
BeantwoordenVerwijderenDit was ik, kennelijk was ik uitgelogd. Groet, Dientje (Dini)
Verwijderen