vrijdag 24 december 2021

Crea 2021 – Z

De laatste letter van deze challenge, ik heb er lang over na moeten denken wat ik wilde doen. Tot ik ging opruimen en dit zigzaglint tegenkwam. Dit is maar een deel van mijn voorraad.

Een tijdje geleden werd ik uitgenodigd voor een Facebookgroep Labels en textiel. Daarvoor had ik dit label al gemaakt en toen lag het een tijdje stil. Ik heb het simpel gehouden, alleen rijgsteken en Franse knoopjes. Het zigzaglint heb ik vastgezet met kleine rechte steken.

Ook de 2e bleef simpel, rijgsteken op de stof en Franse knoopjes om het zigzaglint vast te zetten.

De 3e had iets meer nodig. Ik vond een kant en klaar patchworkstofje en zette daar het zigzaglint op vast met flanelsteek. Links boven kwamen Franse knoopjes, rechts boven een paar koninginnesteken en staafknoopsteken. En rechts onder een cirkel van festonsteken.

Crea 2021 is een tweewekelijkse alfabet challenge, bedacht door Elizabeth en Marjan. In de oneven weken blog ik over iets nieuws en in de even weken laat ik ouder werk zien. De andere deelnemers aan deze challenge heb ik in deze lijst gezet.

8 opmerkingen:

  1. Ik vind je labels prachtig! Niks simpel, want ze hebben niets mèer nodig en dat heb je gelukkig gezien. Het lint is al zò mooi, het zou echt zonde zijn om daar nog van alles aan toe te voegen.
    Ik vind je labels alle drie mooi, maar de de laatste spreekt mij persoonlijk het meest aan; komt vast door de kleuren en de stofjes...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Labels, voorheen dacht ik daar nooit over na, maar sinds ik in de creatieve mixed-mediawereld ben gedoken trekken ze me steeds meer aan: mooi klein van formaat en ook 'apart'.
    En dat 'apart' geldt zeker voor jouw uitwerkingen; wat een leuk idee! Leuk om te lezen hoe ieder bandje je naar een bepaalde verwerking heeft gebracht, ze zijn heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed bedacht!Zo'n zigbandje kan net de finishing touch zijn,

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie labels zijn het geworden, ook ik vind ze alle 3 heel mooi. Kan aan een cadeautje, maar lijkt me ook leuk/mooi aan een sleutel van een kast :) Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat heb je de zigzag band mooi bewerkt. Leuk om er labels mee te maken. Fijne feestdagen gewenst, Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Labels lijken zulke simpele dingen, maar die van jou zijn gewoon kunstwerkjes. Mooi hoe je dat zigzaggend er op hebt verwerkt met diverse borduursteken. Ze zijn echt prachtig. Fijne dagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ze zijn prachtig! Leuk ja, dat zigzagband.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat je met zigzagband allemaal kunt doen, heel mooi.

    BeantwoordenVerwijderen