vrijdag 11 december 2020

Crea 5220 meets Carve December

The prompt for week 50 of Crea 5220 is plus sign. A great excuse to combine this prompt with Carve December.

De Crea5220 prompt van deze week was plusteken. Een heel goed excuus om dit te combineren met een jaarlijkse december challenge: Carve December. Ik probeer hierbij dagelijks een stempel te maken en deze keer liet ik me inspireren door de Crea 5220 prompt. Eerst moest er een ontwerp gemaakt worden. Na wat schetsen kwam ik uit op dit ontwerp.


Ik wilde zien hoe mijn ontwerp uitkwam als ik hem naast elkaar zou gaan stempelen, dus maakte ik een collage met behulp van een foto-App op mijn telefoon.

Na een kleine verandering aan mijn ontwerp kon ik hem netjes met een liniaal tekenen en het patroon overbrengen op mijn rubber stempel. Ik tekende hem heel dik met potlood en wreef over de achterkant van het patroon met de achterkant van mijn schaar zodat het grafiet op de stempel kwam.

Hier kun je zien dat ik het patroon alleen in de hoeken iets heb aangepast. Hierna heb ik het patroon overgetrokken met balpen. Mijn stempel is 4 x 4 cm.

Na het uitsnijden van het patroon met mijn nieuwe guts, een verjaardagscadeautje van mijn echtgenoot, kon het stempelen beginnen. Eerst maar eens een vierkant in rood en zwart.

Een randje leek me ook wel leuk, dit vulde ik toch weer op met rood.

En een probeersel op de punt, geeft ook weer een heel leuk effect. Ik gebruik trouwens bladzijdes van een oud stukgelezen boek.

Nog een variatie in rood en zwart. Tussendoor maakte ik mijn stempel schoon met een babydoekje.

Ik wilde ook nog zien hoe de stempel eruit zou zien in laagjes, dus stempelde ik een zwarte afdruk versprongen over het rood.

Josephine vroeg me welk rubber ik gebruikte voor mijn stempels. Deze keer heb ik rubber stempels van de Hema gebruikt, vorig jaar waren ze in de uitverkoop en heb ik een voorraadje aangelegd. Deze stukken zijn 4 x 8 cm. Ik gebruik ook wel gewone gummen, Action heeft fijne witte gummetjes die fijn werken.

9 opmerkingen:

 1. Prachtig! Heel leuk bedacht en uitgevoerd! Ja, ik heb het ooit ook wel eens gedaan, een stempel maken van een gummetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, ik vind het er heel mooi uitzien en zeker zo op de pagina`s van een boek. Mooi extra effect.
  Ik wist niet dat de Hema rubber had om stempels te maken, ik koop daar meestal gummen om stempels te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je dat leuk gedaan en ook bedacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze stempel is echt een toppertje Annet, en zo leuk alle variaties die je laat zien, het geeft een heel mooi effect.
  En bedankt dat je nog even terug komt op mijn vraag, ik geloof zelfs dat ik nog een aantal gummetjes van de Action heb liggen dus ga ik het ook eens proberen, leuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig dat je twee opdrachten kon combineren deze week!
  Slim om eerst een collage te maken van het ontwerp, zo krijg je inderdaad een beter idee.
  Vroeger hadden we calceerpapier om afbeeldingen over te brengen, maar zo met je potlood is het ook goed gelukt. Ik heb het zelf wel eens met het Stabilo-all potlood gedaan (dan hoefde ik niet zo hard op een potlood te duwen😉).
  Leuk zoals je je stempel op verschillende manieren hebt gebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk gedaan! Ik heb zojuist een stuk lino en wat gutsen gekregen om uit te proberen. Wellicht is het makkelijker met gum. Misschien kan het ook met hobbyrubber? Daar heb ik nog een flinke voorraad van.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. It's a nice texture ... I really like them on the background on page ..
  Hugs, Carmela

  BeantwoordenVerwijderen
 8. You are smart!
  You have managed to cramp in four crosses on one stamp.
  You have made a striking design with little input - simply by cutting out the outlines and a few short straight lines.
  You have used that one stamp to make many beautiful designs - it is just like making a patchwork quilt with one block design repeated and joined together so that you get this fantastic 'kaleidoscope' effect.
  Well done, Queen of Stamping!

  BeantwoordenVerwijderen