vrijdag 27 november 2020

Crea 5220

The prompt for week 48 of Crea 5220 is single letters. I made a collage in my altered book.

De Crea 5220 prompt van deze week was losse letters. Ik heb een collage gemaakt in mijn altered book en heb me laten inspireren door het werk van LorriMarie. Zij begint een collage meestal met stukjes papier. Dat heb ik deze keer dus ook gedaan.

Daarna heb ik er verschillende kleuren acrylverf gebruikt en tussendoor steeds laten drogen. Ik begon met mintgroen,

daarna blauw

en als laatste mosterdgeel.

De losse letters kwamen uit dit doosje van de kringloop. De letters op mijn collage vormen samen een woord.

Er moest ook nog iets bij. Een recente video van LorriMarie (vanaf 12:54) bracht me op het idee om een figuur op een landkaart te plakken en uit te knippen. Het was een beeldje van een vrouw met een hondje bij haar voeten. Ik was zo lekker bezig, dat ik vergat foto’s te maken.

Ik was nog niet helemaal tevreden. LorriMarie gebruikt vaak een Stabilo potlood en haar vingers om een schaduw aan te brengen. Nu weet ik niet wat voor Stabilo potlood ze gebruikt, dus probeerde ik verschillende potloden uit op een proefje. Een houtskoolpotlood gaf het beste resultaat.

Dit vond ik een leuke manier om een collage te maken, ik zal het vast vaker gaan gebruiken. De stukjes papier als ondergrond geven meteen een fijne structuur.

13 opmerkingen:

 1. Mooi! Ik moest wel even puzzelen op het woord, hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wow wat heb je dat kundig gedaan ik ga je even in mijn leeslijst zetten. Maar ik zie dat ik kan volgen helemaal onderaan de pagina :))))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. It's interesting how you highlighted the letters!
  Hugs, Carmela

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad een héél mooie manier van werken, het is je echt goed gelukt, top !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Laag voor laag, zo werkt dat... En toch vind ik het altijd soort 'zonde' om al die papiertjes van een laagje verf te voorzien. Ik vind dat zò gek van mezelf...
  Mooie achtergrond voor de landkaartfiguur, het matcht zo goed!
  Het schaduwrandje is super erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke manier van werken Annet, inderdaad
  laag voor laagwerken en het geheel opbouwen. Net als
  Elizabeth vind ik dat ook moeilijk om over dingen heen
  te schilderen of te stempelen, en toch krijg je juist
  daardoor een mooie geheel. Ik ga het toch eens proberen
  en wie weet krijg ik ook de smaak te pakken ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij het zien van je eerste foto's had ik hetzelfde gevoel als wanneer ikzelf op die manier aan de gang ga: zou het lukken? Iedere keer is het weer verrassend om te zien dat een werk groeit en dat dat (meestal) leidt tot iets moois!
  Dat landkaartfiguur vind ik geweldig bedacht; mijn silhouetten zijn altijd zwart, maar de landkaart is een schitterende materiaal voor een silhouet. (misschien leen ik het idee eens van je ;o)
  Natuurlijk heb je voor deze letters gekozen bij deze opdracht; leuk!
  Het idee van letters uit kinderspelletjes vind ik trouwens ook een hele goede. Kortom: ik haal veel inspiratie uit je werk van vandaag, dank je wel daarvoor!
  Dan ga ik nu eens kijken naar LorriMarie, dank voor de link.
  Oh ja, misschien gebruikt ze een Stabilo-all-potlood. Google heeft er links voor. Het is een potlood dat reageert op water waardoor er schaduwen gemaakt kunnen worden. Met de vinger eroverheen wrijven werkt ook (dan blijft de schaduw wat minder verspreidt). Misschien heb je hier iets aan, zo niet, dan maar snel vergeten. ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar ben ik nog even. Ik heb het filmpje gekeken (heel inspirerend) en het lijkt er op dat ze, bij het gebruik van het Stabilo-all-potlood steeds haar vinger even nat likt zodat de schaduw net even duidelijker wordt dan bij het droog uitwrijven met de vinger. Ik ga het zeker eens proberen (al denk ik dat ik een sponsje ga gebruiken ipv mijn tong 😉)

   Verwijderen
  2. Dank je wel voor alle tips Marjan!

   Verwijderen
 8. Reacties
  1. Almost, they spell out landkaart, which is Dutch for map.

   Verwijderen
 9. Er gaat weer een hele wereld voor me open! Wat een mogelijkheden om met papier te werken. Ik word er steeds enthousiaster over.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk idee, ik zag gelijk dat de letters landkaart zijn, ook leuk zo in de vorm van een meisje!

  BeantwoordenVerwijderen