Iedere tweede vrijdag van de maand is het voorlopig Recept van de Maand, een idee van Elizabeth. Je kunt er alles over lezen in haar blogbericht, onderaan staan daar linken naar de deelnemers.
Vandaag heb ik een lekker vegetarisch recept dat je
eventueel ook met vlees kunt maken. Dit heb je nodig:
(vloeibare) bakboter
175 gram vegetarische shoarma
1 grote pot gebroken sperziebonen
100 gram geraspte belegen kaas
500 gram diepvries rösti (niet ontdooien)
2 eetlepels geroosterd sesamzaad
Spoel de sperziebonen in een vergiet af en laat ze uitlekken. Verhit de bakboter en bak de vegetarische shoarma in ongeveer 5 minuten rondom bruin. Doe de uitgelekte sperziebonen erbij en laat dit een beetje afkoelen. Doe ondertussen de rösti in een kom en meng deze met de geraspte kaas. Vet een ovenvaste schaal in en schep het mengsel van sperziebonen en shoarmavlees erin. Verdeel het rösti-kaasmengsel erover en druk het goed aan. Strooi het sesamzaad erover. Bak de schotel in het midden van de oven bij 200º C in 45 minuten gaar en goudbruin.
Eet smakelijk!
Ha ...lekker! Iets vergelijkbaars hebben wij gisteravond op. Maar dan met gehakt en tomatenblokjes. De sperzieboontjes heb ik van tevoren nog wel kort gekookt.
BeantwoordenVerwijderenToch eens een keertje uitproberen met shoarmavlees!
Dat ziet er smakelijk en lekker makkelijk uit!
BeantwoordenVerwijderenDit is niet alleen een lekker recept maar ook nog eens makkelijk om de oven het werk te laten doen.
BeantwoordenVerwijderenIk bak het vlee in wok,rösti in koekenpan,boontjes uit diepvries kort koken,dan alles door elkaar scheppen en geraspte kaas er over.
Ger van hoorndesovervloeds3.blogspot.com
Dat klinkt goed!
BeantwoordenVerwijderenHet is een tijd geleden dat wij rösti aten, wel leuk om weer eens te proberen. Groetjes Juffrouw Ooievaar
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker uit Annet, altijd fijne recepten die in de oven
BeantwoordenVerwijderenklaargemaakt kunnen worden, en gebruik dan bij dit recept
wel rundergehakt.
Ziet er lekker uit Annet, altijd fijne recepten die in de oven
BeantwoordenVerwijderenklaargemaakt kunnen worden, en ik gebruik dan bij dit recept
wel rundergehakt.
Klinkt goed!
BeantwoordenVerwijderenWij aten vanavond ook een schotel met rösti. Ik probeer 'm de volgende maand als "recept van de maand" te plaatsen.
Groet, Ilse (by-ik.blogspot.nl)
Lekker makkelijk dit ovenrecept. De ingrediënten staan me wel aan !
BeantwoordenVerwijderenLeuk, niet te ingewikkeld recept. Dankjewel!
BeantwoordenVerwijderen