vrijdag 15 oktober 2021

Crea 2021 – U

De U was weer een lastige. Ik kwam niet verder als een uil en die heb ik al veel vaker gebruikt. Gelukkig dacht ik ineens aan een pakketje met een houten uil, die had ik nog steeds niet gemaakt. Ik vergat een foto te maken voor ik begon te borduren, hier was ik al een stukje op weg.

En hier heb ik al 2 kleuren klaar. Ik heb hem met het pakketje op de foto gezet. Er zat trouwens helemaal geen info bij. Ik  moest zelf bedenken hoeveel draadjes splijtgaren ik nodig had. En het patroon moest ik van de foto afkijken. Het uiltje is trouwens 8 cm hoog.

Het begin van het eerste oog, nu is hij al beter herkenbaar.

En hier is hij helemaal klaar. Gelukkig kwam ik goed uit met het garen uit het pakketje, ik heb zelfs nog wat over.

Crea 2021 is een tweewekelijkse alfabet challenge, bedacht door Elizabeth en Marjan. In de oneven weken blog ik over iets nieuws en in de even weken laat ik ouder werk zien. De andere deelnemers aan deze challenge heb ik in deze lijst gezet.

12 opmerkingen:

 1. Wat een leuk uiltje Annet. Ik vind de op hout geborduurde werkjes altijd iets extra hebben, de combinatie hout en garen vind ik 'warm'.
  Wat raar dat er geen beschrijving in het pakketje zat, maar gelukkig ben je geoefend genoeg. Ik kan me voorstellen dat het even spannend was of je genoeg garen had, maar ook dat is je gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, het is altijd maar afwachten met zo'n pakketje. Gelukkig heb ik het zelf nog nooit gehad dat ik tekort kwam...
  Het is een echte uil hoor, leuke kleurstelling!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk geworden, en we hebben inderdaad nog wat lastige letters voor de boeg... Grappig dat we allebei nog uiltjes in de kast hadden liggen wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niks mis met zo n mooi uiltje mooi borduurtje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk uiltje! Ja, wel grappig om eens zo'n borduurtje te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk deze uil. Er komen er heel wat langs bij de u, maar allemaal weer anders en uniek.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De uilen zijn heel goed vertegenwoordigd deze keer,
  leuk om nu ook een geborduurd uiltje tegen te komen.
  Het is een liefje geworden!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lovely, the colour combination is unique, too. I have made some similar bookmarks, cross stitch on paper, and there were no instructions. You need to look closely and count correctly to make the right design.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een geluk dat je dat pakje nog had want het is/was inderdaad een moeilijke letter. Nu heb je een leuk uiltje en weer iets afgemaakt. Een win-win situatie ;) Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen