dinsdag 30 augustus 2022

Chibi Tsukiko (6)

Eigenlijk moest ik voor de randjes van de rok ander garen gebruiken, maar het alternatieve garen wat ik had was weer te dun en ook net niet de goede kleur. Dus ik heb ze maar gewoon met hetzelfde garen als de rest gehaakt.

Toen ik het weer oppakte voor het 2e randje, bleek ik het patroon niet goed gelezen te hebben. Het was een hele klus geweest en het zag er goed uit, dus uithalen wilde ik niet. Dan maar doorgaan zoals ik begonnen was. Nu kan ik eindelijk met haar nek en hoofd beginnen.

Het patroon van Chibi Tsukiko komt uit het boek Amislishly Chibi Dolls van Alexa Boonstra.

donderdag 25 augustus 2022

donderdag 18 augustus 2022

Granny square day

Op 15 augustus was het granny square day. Akkelien had er hier al eerder aandacht aan besteed, dus ik kon het dit jaar niet vergeten. Ik heb deze sunrise sunset granny uitgekozen, die ik al in 2009 haakte. Volgens mij is het bij dit proefblok gebleven.

Het leuke van granny square day is, dat je na het plaatsen van je granny op Instagram allemaal leuke foto’s kunt maken van jouw granny met die van anderen. Het is alleen jammer, dat er 2 foto's van kleding in de buurt van mijn granny stonden.


Ik heb meer verschillende foto’s gemaakt en daar weer een collage van gemaakt met mijn granny in het midden. Het is een leuke granny deken geworden.

Hier kun je op Instagram alle granny squares van deze dag zien.

dinsdag 16 augustus 2022

Chibi Tsukiko (5)

Als het af en toe wat koeler is worden er weer wat steekjes gehaakt aan het rokje van Tsukiko. Het zwarte deel is nu klaar, maar ik kwam erachter dat ik niet het juiste garen had voor de sierrandjes. Het rokje van Tsukiko is zelfs nog wijder als van Usagi!

Hanako en Usagi houden Tsukiko gezelschap terwijl ik op zoek ga naar een alternatief garen voor de randjes.

Het patroon van Chibi Tsukiko komt uit het boek Amislishly Chibi Dolls van Alexa Boonstra.

donderdag 4 augustus 2022

Werk In Uitvoering

In maart schreef ik voor de laatste keer over mijn squashbook (klik). Ik heb nu eindelijk de energie om dit project weer op te pakken. Deze week heb ik twee driehoeken geborduurd.

Ik heb deze video gebruikt om mijn squashbook te maken.

dinsdag 2 augustus 2022

Chibi Tsukiko (4)

De plannen werden gewijzigd! Ik dacht er gelukkig op tijd aan, dat ik bij Usagi eerst de rok had gehaakt. Het is deze keer iets lastiger, omdat ik al van kleur gewisseld heb. Het begin is er, het rokje lijkt nu wel op een tutu!

Het patroon van Chibi Tsukiko komt uit het boek Amislishly Chibi Dolls van Alexa Boonstra.